Leer de basis van boekhouden

Op veel bedrijven werkt een administratief medewerker en soms wel meer dan een. Het is een baan met uiteenlopende werkzaamheden waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan contact onderhouden met klanten via de telefoon, mail of per post maar ook aan archiveren of dossiers bijhouden. Ook de boekhouding komt aan bod.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Om goed voorbereid te zijn op praktijksituaties kun je het beste eerst een goede opleiding volgen voordat je op zoek gaat naar geschikte vacatures. Bij Fabius opleidingen kun je terecht voor een gedegen opleiding waarin je de basis van het boekhouden (opleiding BKB) onder de knie krijgt. Je volgt op een locatie bij jou in de buurt 10 lessen van 3 uur. Daarnaast doe je thuis je huiswerk en kun je je voorbereiden op de examens.

Inhoud van de opleiding BKB

Voor de opleiding BKB heb je geen speciale vooropleiding nodig. Het is een geschikte opleiding voor als je wilt leren boekhouden maar ook mensen die een ondersteunende administratieve functie hebben en regelmatig met boekhoudkundige zaken te maken krijgen zullen er profijt van hebben. De cursus zelf bestaat uit diverse onderdelen zoals het maken van balansen en grootboekrekeningen, het leren kennen van alles wat met belasting te maken heef en een administratie bij houden. Na de opleiding BKB kun je ervoor kiezen een baan te zoeken maar veel mensen specialiseren zich nog verder en kiezen voor een vervolgcursus zoals het Praktijkdiploma Boekhouden of in Calculatie.

Hoe gaat het verder?

Voor deze opleiding leg je een examen af en als je dit gehaald hebt krijg je een diploma. Met dit op zak kun je op zoek naar een goede baan en maak je zeker ook meer kans deze te vinden. Naar het diploma BKB wordt veel gevraagd in vacatures dus als je dit behaald hebt maak je zeker meer kans een baan te vinden.