Credit management, is detacheren een oplossing?

Wooncorporaties, de overheid, het onderwijs, bedrijven en ziekenhuizen; ze hebben allemaal te maken met credit management. Dit kan een ontmoedigende taak zijn omdat je vaak tegen dichte deuren loopt. Veel instanties kiezen daarom voor detachering van hun credit management. Je krijgt één of meerdere professionals die bij jou in het bedrijf komt werken en je het credit management uit handen neemt. Hier zijn een aantal voordelen aan verbonden.

Continuïteit en effectiviteit

Omdat dezelfde gedetacheerden alleen maar met credit management bezig zijn en omdat ze zeer ervaren zijn op dat gebied, creëer je niet alleen continuïteit maar ook effectiviteit. Deze mensen weten hoe de debiteuren te benaderen, welke aanpak nodig is in welke branche en kennen de beste systematische wijze van werken.

Extra capaciteit

Je creëert extra capaciteit omdat het personeel dat anders met credit management bezig zou zijn nu compleet of gedeeltelijk iets anders kunnen doen. Je zou de gedetacheerden kunnen gebruiken om je personeel beter te trainen zodat je in het geval van ziekte ook beter gedekt bent. Door detachering credit management heb je meteen een lagere werkdruk en dus rustige werknemers.

Specifieke kennis

Meestal zijn de gedetacheerden die je in huis haalt ook gespecialiseerd op credit management in jouw tak van arbeid. Als je bijvoorbeeld een overheidsinstantie bent, is het team bekend met het hele traject van klantencontact tot begeleiding en beheer. Ziekenhuizen hebben een aanpak nodig die niet ten koste gaat van de zorg die ze bieden. Een gespecialiseerde gedetacheerde kan samen met jou je doelen bekijken en zorgen dat deze niet uit het oog worden verloren.

Bij jou in huis

Het grootste voordeel misschien is wel dat de gedetacheerde bij jou in je bedrijf komt te zitten, je kan ze ten allen tijde persoonlijk spreken vragen naar een overzicht en update van de stand van zaken. Zo word je je credit management binnen de kortste keren de baas.