Advocaat nodig, wat nu?

Als je een advocaat nodig hebt om je juridisch bij te staan, dan heb je meestal te maken met een vervelende situatie. Omdat dit al stressvol genoeg kan zijn, wil je niet ook nog problemen ondervinden bij het zoeken naar de juiste advocaat. Hier vind je een paar tips die je kunt gebruiken bij je zoektocht.

Gratis advies

Voordat je op zoek gaat naar een betaalde kracht, kun je eerst het advies inwinnen waar je gratis recht op hebt. Dit doe je door je zaak voor te leggen aan het juridisch loket en/of aan je vakbond. Deze mensen kunnen je vertellen over je rechten en plichten, maar kunnen je ook adviseren of je bijvoorbeeld een advocaat met een specialisme nodig hebt, of dat je dit ook met een all round advocaat kunt doen. Zo kun je al doelgerichter zoeken.

Advocaat alleen of advocatenkantoor

Daarna kom je voor de keuze te staan tussen een advocatenbureau Breda inschakelen of iemand die voor zichzelf werkt. Deze keuze is aan jou. Over het algemeen zijn advocatenbureaus erg geschikt als je voor je bedrijf op zoek bent, omdat je dan meerdere rechtszaken zal hebben en daarbij meerdere specialismes nodig hebt. Voor een meer persoonlijke aanpak en één op één contact is een advocaat die voor zichzelf werkt misschien beter.

Controle van de feiten

Je hebt besloten dat je een specialist nodig hebt en dat je dit liever bij een advocatenkantoor zoekt. De opties zijn al aardig verminderd en je hebt een kantoor op het oog. Dan is het laatste wat je moet doen controleren of ze zijn aangesloten bij de Orde van Advocaten, zodat je zeker weet dat ze legaal zaken kunnen doen. Daarnaast kun je kijken of de specialist lid is van een Vereniging van Specialisten. Op deze manieren vind je snel en zonder al te veel problemen de juiste advocaat voor jouw situatie.